top of page

HANS KNUDSEN JUMP BAND

      Boogie, Blues & Jump

The spirit of New Orleans, Kansas City and Copenhagen.......

Hans Knudsen Jump band fejrer 25-års jubilæum

Når Hans Knudsen Jump band nu efter 25 år fortsat stadig er et af de absolut hotteste navne på den danske musikscene, skyldes det først og fremmest bandets råswingende spillestil, et afvekslende repertoire, en helt personlig sound og et usædvanlig tæt og humoristisk samspil med publikum.

De musikalske rødder er solidt forankret i jazz- og bluesmusikken fra New Orleans og Kansas City, men der spilles også egne kompositioner, og en del materiale hentes fra helt andre musikgenrer (f.eks. Elvis Presley og The Beatles). Efter lidt “tilpasning” indgår disse numre helt naturligt i repertoiret.
Det er kendetegnende, at Jump bandet  fremstår som et band, og ikke “bare” som en kvartet. De fire musikere “fylder” utrolig meget på en scene, hvor de sammen skaber en intens og fortættet sound - men også spillerum for hinanden.  

Jump bandet opstod i 1993, da Hans Knudsen (piano & vokal) efter 8 års turnéliv med sangerinden Lilian Boutté fra New Orleans samlede de musikere, der stadig udgør Jump bandet. De havde alle allerede da i årevis tilhørt den danske elite og spillet/indspillet med en lang række amerikanske jazz- og blues koryfæer:
Leonardo Pedersen (sax & klarinet) - i en menneskealder leder af Leonardo Pedersens Jazzkapel, Jens Sølund (bas) – i mere end 20 år et væsentligt medlem af Papa Bue´s Viking Jazzband i orkestrets storhedstid, og Henrik Simonsen (trommer) nok mest kendt fra Sir Henry og Ricardo’s Jazzmen -

Man var fra starten enige om, at musikken skulle være både swingende, udfordrende og have et kraftigt personligt ”fingeraftryk”. Samtidig skulle den være udadvendt og sjov for såvel publikum som band. Spilleglæden skulle være drivkraften – Og det er den stadig…

Hans Knudsen fik i øvrigt prisen som ”Årets blues-kunstner 2015”…


 

bottom of page